Стартував проект з утеплення вікон – Екоклуб – природоохоронна громадська організація

Стартував проект з утеплення вікон

[photo_gallery] [image thumb_width=”115″ thumb_height=”115″ lightbox=”true” custom_link=”/wp-content/uploads/2013/05/Спроба-.jpg” title=”sample image” caption=””]/wp-content/uploads/2013/05/Спроба-.jpg [/image] [image thumb_width=”115″ thumb_height=”115″ lightbox=”true” custom_link=”/wp-content/uploads/2013/05/Прорізування-пазів.jpg” title=”sample image” caption=””]/wp-content/uploads/2013/05/Прорізування-пазів.jpg[/image] [image thumb_width=”115″ thumb_height=”115″ lightbox=”true” custom_link=”/wp-content/uploads/2013/05/Пояснення-монтаж-в-стулки.jpg” title=”sample image” caption=””]/wp-content/uploads/2013/05/Пояснення-монтаж-в-стулки.jpg[/image] [image thumb_width=”115″ thumb_height=”115″ lightbox=”true” custom_link=”/wp-content/uploads/2013/05/Пояснення-2.jpg” title=”sample image” caption=””]/wp-content/uploads/2013/05/Пояснення-2.jpg[/image] [image thumb_width=”115″ thumb_height=”115″ lightbox=”true” custom_link=”/wp-content/uploads/2013/05/Пояснення-1.jpg” title=”sample image” caption=””]/wp-content/uploads/2013/05/Пояснення-1.jpg[/image] [image thumb_width=”115″ thumb_height=”115″ lightbox=”true” custom_link=”/wp-content/uploads/2013/05/монтаж-ізоляції.jpg” title=”sample image” caption=””]/wp-content/uploads/2013/05/монтаж-ізоляції.jpg[/image] [image thumb_width=”115″ thumb_height=”115″ lightbox=”true” custom_link=”/wp-content/uploads/2013/05/Демонтаж-скла.jpg” title=”sample image” caption=””]/wp-content/uploads/2013/05/Демонтаж-скла.jpg[/image] [/photo_gallery]

У лютому цього року Екоклуб почав впровадження проекту “Мала енергоефективність з великими можливостями”, що фінансується Глобальним екологічним фондом. У рамках проекту передбачається цілий ряд заходів, спрямованих на скорочення втрат тепла у бюджетних установах. Це, перш за все, проведення утеплення вікон двох гуртожитків Млинівського державного технікуму ветеринарної медицини. Вибір об’єкту для утеплення вікон здійсненений завдяки активній позиції директора технікуму Яцкевича Петра Романовича. Проект є тристороннім: фінансову підтримку забезпечує ГЕФ, технічну та інформаційну – Екоклуб, робочу силу надає ветеринарний технікум.

Після завершення утеплення, на базі технікуму буде проведено семінар для працівників бюджетних установ. Результатом семінару стане проведення конкурс мікрогрантів на утеплення бюджетних споруд у районах, проекти переможців конкурсу отримають підтримку від Екоклубу.

У проекті також передбачається широка інформаційна кампанія: видання двох публікації з питань енергоефективності та змін клімату, реклама проекту на місцевому рівні, поширення результатів проекту та кращих практик енергоефективності. Зокрема, проектом передбачено розробку та встановлення «куточку енергоефективності» на території ветеринарного технікуму. У ньому усі бажаючі зможуть ознайомитись з простими практиками енергозбереження у побуті, а деякі навіть спробувати тут же на місці.

На даний момент завершено організаційну підготовку утеплення вікон та розпочата робота по розробці однієї з брошур. Було проведено тренінг для майстрів технікуму, які керуватимуть роботою студентів, коли потеплішає. Більше того силами майстрів, вже майже повністю утеплено 5 поверх (там якраз проходив плановий ремонт) гуртожитку №2 та закуплені усі необхідні для утеплення матеріали та інструменти. Фотографії з проекту ви можете переглянути нижче. На них зафіксовано процес навчання місцевих майстрів утепленню вікон за технологією Екоклубу. Навчання првоодить голова ради Екоклуб Андрій Мартинюк.