Як міські дерева та зелені коридори регулюють клімат: досвід Барселони

Як міські дерева та зелені коридори  регулюють клімат: досвід Барселони

У рамках інформаційної кампанії про зміни кліматуЕкоклуб ділиться прикладами заходів з адаптації, що були втілені та показали свою ефективність у різних країнах світу. Якщо ви маєте такі українські або закордонні успішні приклади, поділіться з нами та ми розповімо про них нашим читачам.

Барселона має зелені плани

Основні виклики Барселони через зміну клімату – підвищення температури, зниження кількості опадів і збільшення екстремальних явищ, таких як посухи та спека. Висока щільність забудови Барселони може посилювати ефект теплового острова. Тож Барселона взяла на себе зобов’язання стати глобальною моделлю сталого міста у відповідь на виклики розвитку міст, пов’язані зі зміною клімату.

Упродовж багатьох років Барселона була зосереджена на посадці та догляді за деревами. Дерева регулюють міський клімат, охолоджуючи його двома різними способами. Відбивання сонячного світла і
транспірація (випаровування води з поверхні рослин) листя знижує температуру повітря, а тінь – знижує температури поверхні і захищає людей від сонця, особливо під час найспекотніших місяців. Крім того, дерева можуть запобігати місцевим підтопленням, допомагаючи зменшити кількість зливових стоків.

План зеленої інфраструктури та біорізноманіття Барселони до 2020 року (BGIBP) спрямований на об’єднання різних районів міста зеленою інфраструктурою. Відповідно до цілей BGIBP розроблено генеральний план розвитку дерев Барселони на 2017-2037 роки, що визначає низку дій для розширення покриття деревами та покращення кліматичної стійкості міських дерев.

Ці дії, зокрема, включають:

  • добір для висадок порід дерев, що більш стійкі до водних і теплових навантажень;
  • диверсифікація порід дерев;
  • збільшення використання стокових вод для поливу дерев;
  • автоматичний полив і контроль витоків води.

Поки Барселона має порівняно невелику кількість зелених насаджень на одного жителя, та це все ж найбільша кількість вуличних дерев, ніж у більшості європейських міст.

Орієнтовний бюджет генерального плану дерев становить 9,6 млн євро/рік, з яких 8,3 млн євро/рік вже доступний для управління деревами. Різниця в 1,3 мільйона євро – передбачене залучення інвестицій, необхідних для покращення управління ґрунтом і водою.

План розвитку зеленої інфраструктури та біорізноманіття Барселони до 2020 року включає також розвиток кількох міських зелених коридорів для підвищення екологічного та соціального зв’язку в межах міста. Зелений коридор Passeig de Sant Joan є одним із перших реалізованих коридорів. Проект полягав у оновленні набережної завдяки висадці дерев і кущів та встановлення водопроникного зеленого покриття, створенні зеленого бульвару, який приносить користь пішоходам і розширює міські зелені зони.

Проєкт дав нове життя мікрорайону та дозволив розширити малий бізнес і туризм.

Зелений коридор Пасео де Сент Хуан

Пасео де Сент Хуан (Passeig Sant Joan) – це набережна, яка з’єднує міський район Грасіа з парком Цитадель. Його частину реконструювали в один із перших зелених коридорів у Барселоні, щоб підвищити екологічні та соціальні зв’язки у місті.

Загальна довжина оновленої частини становить 1,2 км, її було завершено у 2015 році. Ця ділянка належить до району Ешампле та має дизайн бульвару, який передбачає пересування транспортних засобів та комерційну діяльність.

Дизайн розподіляє використання простору між: широкими тротуарами, двома автомобільними смугами та окремою двонаправленою смугою для велосипедів. До реконструкції ця частина набережної була особливо занедбана з точки зору інфраструктури громадського простору, незважаючи на те, що це ключова локація поблизу туристичних визначних пам’яток, дуже добре сполучена та розташована неподалік від старого центру міста.

Ешампле є одним із районів із найменшою кількістю зелених насаджень на жителя.

Фото: Passeig de Sant Joan Boulevard – Project | Landscape Architecture BuiltPasseig de Sant Joan Boulevard – Project | Landscape Architecture Built landscapearchitecturebuilt.com

Що саме було зроблено?

Проєкт поділили на дві основні фази: перша була зосереджена на розробці більшої пішохідної доріжки, а друга – на посадці нових рядів дерев і збереженні деяких місцевих дерев, яким близько 100 років.

Основною передумовою проекту було вдосконалення Пасео де Сент Хуан як нового зеленого міського та сталого коридору аж до парку Цитадель. Дві нові лінії дерев обабіч парку сформували зону природної тіні, у якій спланували локації для кімнат відпочинку, дитячих ігор та барів.

Для досягнення цих цілей проект ухвалив три основні критерії містобудування:

1. Гарантувати безперервність ділянки уздовж бульвару. Незважаючи на те, що ця частина бульвару в складалася з 3 диференційованих ділянок, реконструкція мала на меті створити нову поздовжню ділянку, щоб зробити його однорідним по всій довжині. Нова ділянка є симетричною та розширила тротуари з 12,5 м до 17 м, зберігши столітні дерева та доповнивши їх двома новими рядами дерев. Безперервність планування абсолютно необхідна для забезпечення функціональної чіткості зеленого коридору по всій довжині бульвару.

2. Адаптувати міський простір до різних цілей. Нова секція повинна забезпечити різні види використання цього міського простору, дозволяючи їм гармонійно співіснувати. Із 17 метрів тротуару 6 метрів відведено під пішохідний тротуар, а решта 11 – під затінком дерев – для відпочинку (лавки, дитячі ігрові зони та тераси барів). Попередні дослідження дорожнього руху показали, що початково дорога для транспорту була завеликою. Тому відведений для руху простір зменшили і перетворили його на умиротворену транзитну зону. Посередині дороги облаштували двосторонню 4-метрову велосипедну доріжку, вона фізично відокремлена, захищена та позначена вказівниками. Основними положеннями оновлення є зменшення кількості смуг руху, створення зон відпочинку під деревами та відокремлення велосипедної доріжки.

3. Просувати проспект Сен-Хуан як нову та стійку міську зелену зону. Passeig de Sant Joan, який, продовживши його через Passeig de Lluís Companys, досягає аж до парку Ciutadella, був запроектований як нова зелена зона міста. Для цього обабіч столітніх дерев буде висаджено два нових ряди дерев, щоб створити зону природної тіні та нові зони відпочинку, дитячі майданчики та тераси барів. Щоб гарантувати довговічність проекту, потрібно забезпечити належний дренаж надр і взяти на себе завдання щодо включення змішаної системи дорожнього покриття в зоні, обсадженій деревами. Обробка ґрунту змішаним покриттям і система автоматичного поливу, яка використовує фреатичну воду, є ключовими для забезпечення дренажу субстрату, який гарантує виживання рослинності. Включення місцевих чагарників до цієї зони з деревами сприятиме збагаченню біорізноманіття надр. Облаштування тротуарів тісно пов’язане з використанням нової вулиці: на пішохідній ділянці тротуар виконано з тротуарної плитки «панот» (типова бруківка ensanche), тоді як у рекреаційних зонах заклали новий збірний тротуар із дренажними швами для запобігання затопленню.

Джерело статті

Ця стаття перекладена в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом “Відродження” за фінансової підтримки Швеції.
Думки, висновки чи рекомендації належать авторам цієї статті і не обов’язково відображають погляди Уряду Швеції. Відповідальність за зміст статті несе виключно ГО “Екоклуб”.

Контактна інформація

Адреса:
33014, м. Рівне, вул. Степана Бандери 41, оф. 95