Кроноспан повинен припинити фінансувати війну в Україні – Екоклуб – природоохоронна громадська організація

Кроноспан повинен припинити фінансувати війну в Україні

Кроноспан повинен припинити фінансувати війну в Україні

Минув місяць, як росія розпочала повномасштабну війну проти України. Найбільші українські міста майже або повністю зруйновані, дві атомні електростанції контролюють війська країни-агресора, вбито тисячі мирних жителів.  Більше двох мільйонів біженців покинуло Україну, ще близько 10 мільйонів – внутрішньо переміщені особи. 

Міжнародна компанія “Кроноспан”, яка  має більше 50 фабрик у всьому світі, досі не припинила діяльність чотирьох із них у росії та двох у білорусі.

Зараз найбільші світові компанії оголошують про вихід із російського та білоруського ринків, показуючи свою міжнародну підтримку та єдність із Україною. Фонд Кроноспану, Кроноспан Іспанія, Кроноспан Щецинек та Кроноспан Зволен підтримують Україну гуманітарною допомогою, але маючи веб-сайти та офіси в Україні, представництво не висловило жодної позиції щодо війни. Ми розуміємо, що закрити сайти та звільнити людей у росії та білорусі – непросте рішення. Проте, продовжуючи діяльність у цих країнах, Кроноспан фінансує військову агресію, інвестує у військові злочини путіна та посилює гуманітарну катастрофу в Україні. 

Окрім того, FSC погодився призупинити дію всіх торгових сертифікатів у росії та білорусі та заблокував постачання легальної деревини з двох країн до закінчення війни. Продажі продукції у США та ЄС незабаром будуть недоступні.

Ми та громадські організації, що вказані нижче, закликаємо Кроноспан припинити діяльність у росії та білорусі, припинити використання сировини із країн-агресорів та, будучи відповідальними перед своїми працівниками, засудити напад росії на Україну!

ГО “Екоклуб”

ГО “Екодія”

ГО “Українська природоохоронна група”

ГО “Екологія-право-людина”

Ресурсно-аналітичний центр “Суспільство і довкілля”

ГО “Еко-Рівненщина”